Туристи заиграха тенис на маса в басейн

Туризъм

05-08-2014, 15:16

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Атракцията привлича вниманието на хора от различни възрасти и националности

Туристи заиграха тенис на маса в басейн. Това е най-новата спортна атракция в България, на която в момента се наслаждават гостите на курорта Албена. 

Масите са плаващи, но могат да се използват и извън басейна. Те са с размери 54/27 см. Новите придобивки са доставени от Съединените щати. Услугата  е включена в анимационната програма на Албена и е безплатна за гостите на хотелите.  
Атракцията привлича вниманието на хора от различни възрасти и националности. С голямо желание те се потапят във водните съоръжения и си организират приятелски срещи, които са изпълнени с множество усмивки и приятни емоции, разказа старши мениджърът на отдел "Спорт" в комплекса Руслан Йорданов. 

В анимационната програма в Албена това лято е включена и друга новост за родното ни Черноморие – плажен голф. В края на май и юни бяха организирани и два турнира. Плажният голф е спорт, роден преди 20 години в Италия, който се играе много активно по средиземноморските плажове. Правилата на играта са като тези на класическия голф, целта е да се вкара топката в най-последната дупка, с най-малък брой удари.

Играчите играят са разпределени на отбори, по двама състезателя в отбор, има между 9 и 18 дупки, на разстояние, което може да достигне до 2 км. Играе се с мека гумена топка и класически клъбове. Аниматори следят за безопасността на играчите, движейки се зад играча с широки предпазни ленти, с цел да не пострада зрител или участник при отбелязване на удар. Широката плажна ивица на Албена предлага отлични условия за този вид спорт.