Хиперфлоралност

Животът

09-08-2014, 08:17

Снимка:

"Монитор"

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

От дамския до мъжкия гардероб китките това лято са навсякъде

За дамите лятото без флорални мотиви в облеклото е като да посрещнат зимата без ново топло палто. Този сезон обаче цветята  доста по-упорито присъстват в принтовете и чак пускат корени в мъжкия гардероб. Кога ли сте предполагали, че любимият ви ще носи тениска с щампа на рози или къси панталони, които сякаш са пришити със зеленина? Факт е, че градинският тренд, който за някои може би идва прекалено в мъжкия дрескод, обратното на очакванията се налага масово в колекциите на модния пазар. Преобладават пъстри китки както за дамите, така и за смелите господа. Изборът остава във ваши ръце. Не са малко дизайнерите, които специално са обърнали внимание на цветята в тоалетите си.

Такива са например модните оферти от лятната колекция на Carolina Herera. Моделите на модната къща разцъфват с истинско богатство от флорални елементи. Ще ги срещнете и по аксесоарите. Изпълнени в искрящо розови, зелени и сини нюанси, принтовете в колекцията преминават през цветни градини и тропическа растителност, поставени върху бяла основа. Линията предлага завършек на аутфита ви с минималистични сандали и балерини в телесни тонове и цветни копринени шалове.

Съвременна интерпретация на „Алиса в страната на чудесата” е предадена от BCBG Max Azria в летния й каталог. Приказната тематика е поднесена със сезонен пейзаж от листа и разцъфнали цветя. На такъв фон се разкриват романтичните принтове, поставени върху женствени силуети на рокли с V-образни деколтета и семплите снежнобели туники на марката за топлия сезон. Такава визия е препоръчително да бъде завършена с високи сандали на платформи в графични комбинации между два цвята. Използването на аксесоари и бижута е сведено до минимум, за да не изглеждате натруфено.