Безплатни турове за варненци и гости тръгват от Катедралата

Туризъм

11-08-2014, 10:10

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на обиколките се поднасят малко известни подробности за варненските забележителности

Туристически обиколки на Варна за жителите и посетителите на града организират от Alternatrip. Алтернативният тур, както организаторите му го наричат, се провежда всяка седмица от понеделник до петък, като тръгва от Катедралата. Стартът на обиколката винаги е в 10 часа. Началото на поредицата от обиколки е дадено на 28 юли. Те ще продължат до края на активния сезон. 

Авторите на идеята обещават всеки включил се в обиколката, независимо дали е жител на града или турист, да научи много нови неща за морската столица. По време на обиколките се поднасят малко известни подробности за варненските забележителности. 

Като например тази за строежа на варненската Катедрала, която преплита историята на Варна с Дряново. Един от първите варианти за ръководител на строежа на Катедралния храм "Св. Успение Богородично" (без камбанарията, която е добавена по-късно) е бил майстор Колю Фичето. Трябвало е легендарният строител да бъде ангажиран, но преговорите между страните не се получават и така той не се захваща със строежа. 

Такива и други любопитни факти ще научат всички, включили се в алтернативния тур. Той е напълно безплатен за всички, които решат да го посетят.