Стажанти от Китай и Индонезия преподават в детски градини във Варна

Мисия Варна

12-08-2014, 17:13

Снимка:

AIESEC

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За четвърта поредна година AIESEC посреща стажанти от цял свят, които споделят няколко общи страсти – работа с деца, пътуване и опознаване на нови култури.

С 5 нови култури и 9-ма стажанти от цял свят се срещнаха малчугани от 4 варненски детски градини. В продължение на 6 седмици, стажанти от социалния проект "Светът като детска площадка" осъществен от AIESEC Варна, преподаваха английски и се запознаха с повече от 200 деца от Варна.

За четвърта поредна година AIESEC посреща във Варна стажанти от цял свят, които споделят няколко общи страсти – работа с деца, пътуване и опознаване на нови култури. "Преди да дойда, си мислех, че няма да бъде много по-различно от моята страна, но тук се срещнах с толкова много нови хора и култури", разказа Озга от Турция. "Всички тези деца тук са толкова сладки и енергични. Ще ми липсват, когато си тръгна", допълни Аманда от Индонезия.

През 6-седмичния стаж, чужденците научиха децата на много нови думи и песни не само на английски, но и на родните си езици. Заедно опознаваха Варна, рисуваха, готвиха. Обичам те, Здравей, Благодаря, Довиждане са само малка част от думите, които чужденците научиха още първата седмица от престоя си.

На 19 юли в Морската градина стажантите представиха културите си пред гражданите на морската столица. Децата имаха невероятната възможност да се снимат с китайски одежди, а възрастните изпробваха уменията си за писане на китайски. За няколко часа хиляди варненци успяха да се докоснат до турска, индонезийска и индийска кухня, да видят снимки от някои от най-красивите кътчета на света и да научат интересни факти за родните места на стажантите.

Шест седмици са достатъчно дълъг период, за да пътуваш, да срещнеш нови хора и да промениш не един, а няколко човешки живота. "Ще се върнеш ли отново в България? Нали няма да ни забравиш? и Ще ни липсваш, Обичаме те" бяха само малка част от думите на децата по време на финалните събития в детските градини, където работиха стажантите.

За 6 седмици те се превърнаха от непознати в колеги и от хора, споделящи общи интереси, в приятели, очакващи отново да се срещнат някой ден. Проектът "Светът като детска площадка" е национален на AIESEC България, който се реализира във Варна, София, Свищов, Пловдив, Русе и Велико Търново всяка година от 2012 насам.