Стрес и напрежение пречи на Матиас да се докаже

ВИДЕО: В България сме специалисти на това бързо да зачеркваме футболисти и треньори

Треньорът Александър Станков се опита да обясни слабите изяви от началото на сезона на новото попълнение в тима на Черно море - Матиас с адаптацията. Крилото определено не показва това лице, което в Морето видяха по време на лагера в Банско и контролите. Според Станков при халфа има стрес, който все още му пречи да се адаптира към тима.

“Матиас преживява много тежка адаптация, явно много неща са по-различни от тези в Испания. Начинът на игра и обстановката. Аз все още имам вяра в този футболист, но в крайна сметка той е чужденец, а легионерите трябва да се доказват с всеки един мач. Ако другите играчи са на 100%, той трябва да е на 300%. Засега не се получава, но много е лесно да зачеркнеш един футболист от един слаб мач. От един мач не могат да се правят крайни изводи за един играч. Трябва търпение, за да се разбере дали даден играч може или не може да помогне на тима".

"В Банско Матиас беше един от най-добрите футболисти в подготвителния период и контролните срещи. Но явно преживява някакъв стрес и адапцианния период му е малко по-тежък. Най-лесно е да зачеркнеш един футболист. Ние, в България, сме специалисти на това бързо да зачеркваме футболисти и треньори, бързо да му турим един кръст от някаква ситуация. За това сме специалисти №1 в Света", смята Станков.