Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 200 000 лева

Крими

14-08-2014, 00:21

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От казаното от Сидеров Борисов се почувствал "засегнат като човек и като лидер на партия, за която са гласували 1 млн. души"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди Волен Сидеров по едно дело с четири иска заради думи, изречени от националиста в интервю за столичен вестник. Това съобщи Борисов на страницата си във Фейсбук, а адвокатът му Димитър Марковски потвърди информацията пред Нова ТВ.

Сидеров трябва да плати на бившия премиер 190 000 лв. и 10 000 лв. разноски по делото. Съдът все още не е потвърдил информацията.

Лидерът на ГЕРБ възнамерява да дари парите за домове за сираци. "Клеветническите твърдения", както Борисов ги натича, били, че е изнасял чували с пари, покровителствал е контрабандни канали и канали за трафик на проститутки и наркотици, както и думи по повод "Авиоотряд 28".

"Крайно време е в българската политика да започнем да говорим за проблеми и решаването им, а не да се използва езикът на омразата – чрез хвърляне на обиди и клевети, които като опорни точки да очернят противника", казва Борисов.

"Крайно време е обидните и клеветнически квалификации, които се превърнаха в основен лайтмотив на предизборните кампании на моите политически опоненти, да бъдат заменени с толерантни кампании, в рамките на политическите идеи и решаването на проблемите на хората", допълва той.

Делото е заведено през миналата година в Софийския градски съд. То е гражданско, защото по това време Сидеров е с депутатски имунитет. Искът e за 200 000 лв., по 50 000 лв. за всяко от твърденията. При взимането на решението съдът се е мотивирал, че да се приписват публично грозни престъпления, е опит за дискредитиране и за унищожаване на авторитета.

От казаното от Сидеров Борисов се почувствал "засегнат като човек и като лидер на партия, за която са гласували 1 млн. души". През октомври ще бъде гледано още едно дело срещу Сидеров.