Бареков и хората на крадливия Цар – любов (не)обяснима

Без цензура

16-08-2014, 10:33

Автор:

Мариян Тончев, Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той и само той може да събере всички крадци на прехода в една коалиция

Не спира размяната на любезности между Николай Бареков и представителите на отдавна  загиналото НДСВ. Преди известно време евродепутатът дори лансира кандидатурата на лесничея Сакскобургготски за представител на България в Еврокомисията. Имал бил Царя опита и уменията да се справи с отговорностите в Брюксел. Твърде вероятно, ама не в Брюксел, а да си премести щаб квартирата на езерото Комо, за което сигурно ще извади нотариален акт.

В същата Варна цензурираната креатура на ДПС Бареков щял да мачка като танк. Така се закани милото то дете на двама разведени олигарси. Не знам дали ще бъде танк, но по всичко личи ще влезе в ролята на отдавна чакания влак към отвъдното за развалините от някогашното НДСВ. Същите, които успяха да овладеят симпатичната в зародиш партия, дошла на власт с идеите за новия морал в политиката и държавата. Но бързо-бързо панайотките, Антонияфарма и подобните й направиха така, че отвратените да избягат. И да останат отвратителните.

С тях именно Бареков ще прави центристки блок. С виновниците за чудовището КТБ и за бандитската приватизация на БТК и ЕРП-тата. Същите носят историческата вина за проваления Преход и тежката криза, в условията на която живеем. Имаха възможност за смели реформи и решения, но се отдадоха на разюздан грабеж и разпределение на баницата.

С какво друго ще запомним НДСВ? Много просто – с превалутирането на външния ни дълг през 2002 г. Схема, в която участваха тогавашният финансов министър Милен Велчев и неговият заместник Красимир Катев. Държавата беше ощетена с над 2 милиарда долара. Спечелиха държателите на Брейди облигации, най-големият от които беше Мерил Линч (предишният работодател на финансовия министър Милен Велчев).

Това са партньорите на Бареков. В добавка със съветващия го измамник Софиянски, през чието управление София приличаше на ивицата Газа.

Общо взето: търкулнало се гърнето и си намерило похлупак. Само при жълтите не беше ходил лидерът на ББЦ в отчаян опит да намери финансиране за затихващия си политически проект. И намери отворена врата в лицето на далавераджията Софиянски и корумпираната жълта клика, стояща в сянката на царя-лесничей.

Всъщност, Бареков ми става симпатичен. Той и само той може да събере всички крадци на прехода в една коалиция (само Иван Костов му липсва) и така ще може от раз да ги пратим вкупом там, където им е мястото - на бунището на българската история.