Лиляна Павлова: ГЕРБ и Реформаторският блок да водят разговори, а не престрелки

Новините

24-08-2014, 12:51

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Не изключва друг премиер, а не Борисов

Бившият министър в правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова не изключи възможността, ако спечели изборите ГЕРБ да управлява с друг премиер, а не с Бойко Борисов. „Винаги съм на мнението, че всичко е възможно на този свят, но преди всичко трябва да видим как ще гласуват българските граждани и ще дадат ли на някои да има мнозинство и да състави самостоятелно правителство, ако се не получи това, може да се мисли в каквато и да е друга посока, но не трябва да предрешаваме“, каза тя пред БНР.

 

ГЕРБ и Реформаторският блок трябва да водят разговори, а не престрелки през медиите. „Именно затова за мен е много изненадващо - изказвания, действия или декларации, които правят партии, с които сме членове на едно и също политическо семейство. Партии, с които, ако погледнем и своите програми и убеждения, излизаме и виждаме, че всъщност нямаме различия“, обясни тя.

„За нас е важна стабилността, провеждането на едни честни избори и доколкото е възможно стабилизирането на ситуацията за финансова и икономическа стабилност, която продължава да бъде разклатена, благодарение на „усилията” на предишния кабинет година и два месеца. Виждаме какво се случва и министъра на финансите последните дни призна, анализа показва, че дефицитът е нараснал до над 1 млрд. лева, което означава, че буферите в бюджета почти не съществуват”, допълни Павлова.

„Второто е, когато се биха в гърдите май 2013 година, една година и половина по-късно, не само, че тази велика контрабанда, която трябваше да борят и Орешарски лично обещаваше като водач на листа, виждаме, че приходите от ДДС, внос, приходите в бюджета ще достигнат по-малко от милиард от предвидените от кабинета „Орешарски” и именно затова стабилизирането на работата в приходните агенции е много важна да се случи в следващите месеци”, каза бившият министър.