Цигански сватбен терор от Максуда и тази нощ не остави хората да спят

Мисия Варна

29-08-2014, 10:47

Снимка:

n/a

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Недоволен заплаши, че ще прати цигански оркестри пред домовете на отговорните кадри, за да видят какво му е

Поредната шумна циганска сватба в дерето на Максуда тероризира и тази нощ варненци. Продължилата часове, непоносима дандания за пореден път остави без сън хората живеещи в района около частната автогара и улиците "Свобода" и "Доброволци", които са най-потърпевши от тормоза.

Когато настъпят летните месеци той е ежедневен и продължава до настъпването на есента. За това се жалва варненец, който през годините се е обръщал към различни институции като тел. 112, МВР, МРРБ, общината и Омбудсмана. Положителен отговор получава единствено от омбудсмана на РБ миналата година, когато за пореден път търси съдействие от институциите за решаване на проблема. Конкретната жалба, по която получава становище, е за продължило 4 дни тържество през август 2013. 

Кореспонденцията с останалите институции обаче остава безплодна, и тази нощ той отново сигнализира, че никой не обръща внимание на циганския сватбен терор. Гражданинът е получил два почти еднакви писмени отговора от шефа на дирекция  "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" Николай Няголов. С тях Няголов информира, че проблемът със сватбените тържества провеждани на открито в жилищните райони с преобладаващо ромско население е добре известен както на служителите от дирекция УСКОР, така и на ръководството на общината. Местната администрация отказвала разрешение за използване на озвучителна техника и жива музика за ромските сватби. За отказите от общината своевременно уведомявали и ОД на МВР - Варна за предприемане на действия по компетентност. 

Междувременно циганският сватбен терор продължава. "И в момента (бел. ред. 28 август, 21:30 часа) четвърти час данданията от дерето Максуда продължава. Още записи ли искате? Общината е глуха. Полицията е глуха, а като гледам по снимки и предизборни плакати всички имате уши. Отворете ги. Опитайте да импровизирате нещо с това, което се намира между тях. За каква сигурност става дума като едно елементарно нарушение на обществения ред не може да спрете, да не говорим за истинско такова", пише в поредното си писмо разгневеният гражданин, които от години се бори, за да получи правото си на почивка вечер. 

"Шумът е нетърпим в момента. Излезте си от кабинетите в крайна сметка. Или накарайте някого да излезе вместо Вас. Ще ме принудите да науча къде живят всички отговорни кадри и да им организирам по една такава серенада - със същия "репертоар". Дочувам, не била скъпа", завършва писмото си разяреният гражданин.