Йордан Цонев пак води листата на ДПС във Варна

Новините

31-08-2014, 01:02

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Втори е областният лидер Ерджан Себайтин

Без изненади е листата на ДПС за 3-ти Варненски многомандатен избирателен район, която вече е регистрирана в РИК. Йордан Цонев за пореден път е водач, но е първи и в Търговище. Това дава сериозни шансове за депутатско място за вечния втори в ДПС-листата - областният лидер и шеф на РИОСВ Ерджан Себайтин. Шанс има и братовчедка му Уман Дубаз - областен лидер на Женското дружество към ДПС, която сега е изместила от третото място зам.-областният управител Мерткан Ибрямов. Той вече е четвърти.

ДПС досега имаха 1 депутат от Варна, "спечелен" с 14 219 гласа на вота през май 2013-а. Въпреки по-ниската активност на евроизборите тази пролет обаче хората на Доган в областта сериозно увеличиха резултата си до 17 628 гласа и нищо чудно на 5 октомври да се преборят за 2 мандата.

Въпреки изявленията за "баланс по отношение на половете и етноса" от 27 кандидати за депутати в листата едва 6-ма не са с мюсюлмански имена.

В регистрираната листа липсват имена срещу номера 11 и 26. Айрие Ибрямова (номер 11) е оттеглила съгласието си за участие в избори за народни представители от кандидатската листа на ДПС, а РИК е отказала регистрация на номер 26 - Муталиб Муталиб, който не е представил в срок нужните документи.