Легендарното кафене от "Приятели" отваря врати

Животът

31-08-2014, 23:37

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Автентична атмосфера под звуците на Smelly Cat очаква гостите на заведението

20 години след излъчването на първия епизод от комедийния сериал "Приятели", копие на неговото емблематично кафене ще бъде построено в Ню Йорк за радост на многобройните фенове, съобщи Франс Прес.

Оранжево канапе, зелено кресло, стена от тухли. Нищо няма да липсва в заведението "Сентръл пърк", което ще бъде отворено за посетители от 17 септември до 18 октомври в южен Манхатън. Това бе оповестено от компаниите "Уорнър брос" и "Ейт ъклок кофи" (Eight o'clock coffee), които си партнират за осъществяването на тази инициатива.

Посетителите няма да могат да беседват с приятелите от сериала - Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос, но ще могат да се настанят удобно в канапетата, за да изпият чаша кафе, да участват в конкурс, да си направят снимки и дори да послушат "Smelly Cat" - песента, написана и изпълнена от Фийби. Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, който изпълнява ролята на бармана Гюнтер в сериала, обаче ще се появи в кафенето.

В САЩ първият епизод от сериала "Приятели", който постигна огромен успех в целия свят, бе излъчен на 22 септември 1994 г. от телевизия Ен Би Си. Зрителите проследиха 10 сезона на сериала, който слезе от малкия екран на 6 май 2004 г. Последният епизод от "Приятели" бе гледан от 52,5 млн. телевизионни зрители.

Действието се развива в Манхатън, но сериалът е заснет в Калифорния - в студиата на "Уорнър брос" в Бърбанк, с изключение на заснетия в Лондон финален епизод на четвъртия сезон.