Наемат младежи-висшисти за работа в администрациите

Животът

01-09-2014, 14:32

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Програмата "Старт на кариерата" се провежда за 13-и път у нас

Висшисти до 29-годишна възраст и без стаж по специалността си могат да кандидатстват за обявени 1457 работни места в администрацията от 1 до 30 септември, съобщиха в понеделник от Агенцията по заетостта. Пълният списък с местата е обявен на сайта на Агенцията. Те са по линия на Програмата "Старт на кариерата" и се провежда за 13-и пъти.

Желаещите могат да проверят в съответното бюро по труда и да се състезават за обявените работни места в министерства, централни ведомства, областни и общински администрации.

Онези, които успеят да се преборят за позициите, ще могат да натрупат деветмесечен трудов стаж и опит по своята специалност срещу 400 лв. месечна заплата, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.

Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 547 младежи. Работни места по програмата са обявени в Министерски съвет; Народното събрание; Министерствата на външните работи, на околната среда и водите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на финансите, на труда и социалната политика, на отбраната, на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на културата, на здравеопазването, на земеделието и храните, на инвестиционното проектиране, на младежта и спорта; Омбудсмана на Република България; Патентното ведомство; Националната агенция по приходите; Националния осигурителен институт; Агенцията по заетостта; Държавната агенция за закрила на детето; Агенция „Митници"; Агенцията за социално подпомагане; Агенция по вписванията и др.

Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалности, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, филолози, еколози и др.

В общинските администрации работните места са 799, а в областните управи – 111. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.

Кандидатите трябва да са на възраст до 29-ненавършени години (към 30 септември 2014 г. включително). Трябва да имат завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, както и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи до 30 септември 2014 г. включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни или заети.