Измамници пращат имейли от името на ФБР

Новините

02-09-2014, 06:33

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Стотици хора от цял свят са се "връзвали" на схемите на Нигерийските измамници

Ако получите известие в пощата си от ФБР, не се стряскайте, нито се радвайте, предупредиха от полицията вчера. Малко вероятно е Федералното бюро за разследване да проявява интерес към вас. Просто сте попаднали сред милионите, на които пишат т.нар. Нигерийски измамници, за да ги хванат в мрежите си.

В новата си версия виртуалните мошеници ви информират с писмо от специалната служба, че "парите ви са спасени от корумпирани чиновници", които искали да ви ограбят заради своите "егоистични цели". Операцията била успешна благодарение на ФБР, Интерпол и Обединените нации. Преговорите били приключили преди 3 дни. 
Кулминацията е, когато ви уверяват, че "вашият фонд е в размер на $ 2 500000,00", каквито не сте и сънували. Сумата била "забавена, защото "управляващите в Нигерия опитали да плащат дълговете си с вашите и на други невинни хора пари"..., но проблемът бил решен след намесата на международните органи.

"Сега как бихте искали да получите Вашето плащане? С чек или чрез банкомат карта?", любезно питат от "ФБР".

"Ние ще ви издадем потребителски ПИН базирана карта ATM, която ще използвате, за да изтеглите до $3000 на ден от всеки банкомат, който има логото на Master Card. Картата трябва да бъде за 3 години до 2017 г. Също така с картата ATM ще бъдете в състояние да прехвърляте средствата си към местна банкова сметка." Следва основният абзац: " Ако преведете 175 долара до края на септември ще спестите куп пари, за да получите "вашия фонд". Не изпращайте пари на никого, докато четете това. Реалната такса за доставка на вашата карта е $440. Свържете се с нашия кореспондент в Африка Удо Di на Email: [email protected], като подадете пълните си имена, адрес, мобилен телефон и избрания начин за плащане." След като преведете исканата такса, ви гарантират, че ще си получите "фонда".

Писмото е подписано с "Cassandra Chandler" от ФБР. Има и забележка "да не контактувате с измамници и да препращате всички съмнителни имейли към посоченото лице за контакти, за да ги разследва".

Колкото и да е невероятно, стотици хора от цял свят са се "връзвали" на схемите на Нигерийските измамници. Не бъдете като тях, предупреждават полицаи.