Къде предпочитат да почиват българите тази година?

Туризъм

08-09-2014, 07:33

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Тази година България е предпочетена пред Гърция и Турция

Повечето българи тази година са предпочели или ще предпочетат почивката у нас, отколкото в чужбина. Това показва проучване направено преди старта на летния туристически сезон в страната ни от izgodni.bg - един от най-големите сайтове, който събира всички промоции от сайтовете за групово пазаруване на едно място.

Предишните години сънародниците ни избираха дестинации като Гърция и Турция за своята лятна почивка, поради ниските цени, които предлагат гръцките и турските хотели след настъпване на икономическата криза.

Основната причина българите да предпочетат почивка в родината тази година е, че по-лесно ще достигнат желаната дестинация. Tази година почивките тук са и по-достъпни.

Именно заради това се наблюдава тенденция на увеличение и на чуждестранните туристи в курортите ни.

Голяма част от почивките се купуват чрез сайтове за колективно пазаруване. Потребителите предпочитат да потърсят промоционалните оферти от хотели и туристически агенции чрез сайт агрегатор, който събира всички почивки от сайтовете за групово пазаруване на едно място.

Почиващите предпочитат груповото пазаруване, защото цените са по-добри, а самите оферти са доста разнообразни и могат да покрият изискванията им. Сайтът агрегат играе ключова роля, тъй като не се налага влизане във всеки един сайт за групово пазаруване поотделно, а е достатъчно да се използва търсачката за почивки. Тя улеснява потребителите при избор на дестинация и оферта.

Най-предпочитаните дестинации за нашите сънародници тази година са отново големите курорти, като Златни пясъци, Слънчев бряг и Албена са пълни. Други предпочитани места са Поморие, Несебър, Созопол, Китен и Приморско.