Черно море започва НБЛ с гостуване на Берое, приема Левски във 2-ия кръг

Спорт

08-09-2014, 19:54

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

През уикенда варненци играят две проверки с Ямбол

Черно море Порт Варна ще започне участието си в Националната баскетболна лига за сезон 2014/2015 г. с гостуване на Берое в Стара Загора. Това стана ясно след изтегленият жребий вчера. Стартът на първенството е на 11 октомври.

Във втория кръг варненци посрещат шампиона Левски. В първенството ще участват отново 9 тима, като все още съществува вариант да бъде включен десети такъв в лицето на втория бургаски тим Черноморец 2014, който е новосформиран. Ако това не стане, във всеки кръг един от участниците ще почива. Варненци са без съперник в четвъртия кръг.

Иначе Черно море ще изиграе две контроли с тима на Ямбол през уикенда. Варненци се срещат с този съперник едва в петия кръг на първенството. Това ще са първи проверки за "моряците" от началото на подготовката. Мачовете са в събота в 17 ч. и в неделя в 12 ч. Възпитаниците на Денислав Коцев пътуват в събота в 8 ч. сутринта за Ямбол.

На 22-и и 23-и във Варна пък пристига тимът на Крайова за нов спаринг с Черно море. Варненци пътуват на 27-и за Белград, където им предстоят 3 нови проверки.

Междувременно първа тренировка с тима направи и капитанът Асен Великов, който досега бе ангажиран с националния ни отбор.

Програма за първите девет кръга на Черно море в НБЛ:
1 кръг: Берое – Черно море
2 кръг: Черно море – Левски
3 кръг: Черноморец – Черно море
4 кръг: Черно море – почива
5 кръг: Черно море – Ямбол
6 кръг: Балкан – Черно море
7 кръг: Черно море – Рилски спортист
8 кръг: Спартак Плевен – Черно море
9 кръг: Черно море – Лукойл Академик