Москва: Не сме се доближавали до канадски кораб в Черно море

Министерството на отбраната на Русия излезе с официален отговор на обвиненията на канадските си колеги

Руски самолети не са се доближавали до канадски военен кораб в Черно море, обявиха от руското министерство на отбраната, съобщава ИТАР-ТАСС.

Официалният представител на министерството генерал-майор Игор Конашенков заяви, че екипажите на руския самолет Су-24 и Ан-26 от ВВС на Русия в хода на запланувани полети над Черно море са прелетели в района на канадския кораб "Торонто", но не са се доближавали до него.

Полетът на самолетите на ВВС на Русия се проведе в район, където се намира канадският кораб "Торонто", но не са се доближавали до чуждестрания плавателен съд, увери Конашенков.

Припомняме, канадският министър на отбраната Роб Никълсън обвини руските ВВС в ненужна провокация. Това изявление Никълсън направи след като стана ясно, че два руски Су-24 и разузнавателни самолети са прелетели над канадски кораб, който взема участие в украинско-американски учения в Черно море. Инцидентът е станал на 7 септември в южното крайбрежие на Украйна. Въпреки че инцидентът не представлява никаква заплаха, той заплашва с ескалация на напрежението в региона по време на крехкото примирие, заяви военният министър.