Красен Кралев: Водата е заляла дори втория етаж на къщата, в която помагаме

Животът

09-09-2014, 15:27

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Кандидатите за депутати от ПП ГЕРБ-Варна са при пострадали от наводнението в Бургаско

"Виждаме, че хората имат нужда от помощ и съм доволен, че можем да им бъдем полезни. Това е смисълът на всичко, което правим. Домът на семейството, където помагаме, е пострадал тежко. Водата е заляла дори втория етаж на масивната къща". Това разказа Красен Кралев, който с други кандидат-депутати от варненската листа на ГЕРБ отводнява домове на пострадали във вилната зона на с. Росен, община Созопол.. Приливната вълна в селото е била толкова силна, че е носила огромна каравана поне 500 м. Възрастните хора в с. Росен споделят, че за първи път в живота си стават свидетели на бедствие от такъв мащаб. Сравняват преживения ужас с торнадо. "Сякаш не валеше дъжд, а се изсипа стена от вода", разказва собственикът на един от пострадалите имоти - Димо. В двора му са се изсипали над 2000 кубически метра вода. Къщата е толкова силно наводнена, че нивото на водата е надхвърляло 2,5 метра.

Кандидатите за народни представители от варненската листа на ПП ГЕРБ помагат на пострадалите от наводненията в Бургаско. От тази сутрин те са в две от поразените от бедствието общини – Приморско и Созопол. Варненци се включиха в отводняването на домовете на хората, които се опитват да спасят покъщнината си.

Шестима от варненската група работят в дома на леля Пенка в с. Ново Паничарево, община Приморско. Къщата на възрастната жена е в окаяно състояние след бедствието. Дворното стопанство е буквално съсипано. Прогизнало е огромно количество дървен материал, който семейството е възнамерявало да използва, за да ремонтира дома си. Из двора плуват трупове на десетки домашни животни. Жената се тревожи, защото водната стихия е съсипала над половин тон запаси от жито. Щетите по къщата й също са сериозни. В с. Ново Паничарево по време на бедствието са се изсипали рекордните 266 л/кв.м. Там има няколко скъсани моста и според кмета на селото щетите по инфраструктурата трудно ще бъдат възстановени.

"Само преди няколко месеца в "Аспарухово" и ние преживяхме кошмара на бедствието. Затова сме наясно колко важно е в момента да бъдеш солидарен с пострадалите и да им протегнеш ръка. Важно е да бъдем преди всичко хора, независимо дали сме в предизборна кампания или не", коментира Павел Христов, административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна.