Първенството по футзал започва на 12 октомври

Спорт

09-09-2014, 15:47

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Полиция ще пази мачовете от шампионата във Варна

Градското първенство по футзал ще стартира на 12 октомври, научи varnautre.bg. В него ще участват 7 или 8 отбора, като единствената въпросителна до момента е от тима на Планекс, който в следващите дни трябва да потвърди участие. Останалите отбори са Гранд Про, Черно море Мания, МФК МАГ, МФК Спартак, Феникси, Бултрас и Тича.

Около десетина дни от БФС са склонни да изчакат за нови заявки за участие, като до момента има няколко запитвания от нови тимове. 100 лв. пък ще е депозита, който трябва да внесат клубовете, като ще има и още корекции в таксите за участие. От ЗС на БФС споделиха пред нашата медия, че ще има увеличение на съдийските такси и са предвидени и още средства за охрана, които няма да натоварят значително клубовете.

За реда по време на мачовете ще се грижат униформени служители на Охранителна полиция. Предвиждат се и глоби за картони, като от местната футболна централа бяха категорични, че през новия сезон за първенството във футзала ще бъдат безкомпромистни както в големия футбол относно дисциплината на играчите.

Иначе редовният дял на първенството за есенния полусезон ще завърши на 15-16 ноември, а вторият - до края на март 2014 г. В първата седмица на април пък ще стартират плейофите от държавното първенство. В него ще участват класиралите се на първите четири места в градските първенства на София и Варна, като останалите квоти ще бъдат запълнени с отбори от Габрово, Благоевград и Бургас.

Стана ясно още, че през декември ще се проведе турнир за Купа Варна, в който са предвидени за участие и тимове от София, както и отбори от чужбина.