Празниците в Белослав продължават!

Очаква ни детски карнавал и кулминацията на събитието – Рибен Фестивал!

На 12-ти септември в град Белослав от 18.00 часа на централния площад започна празника посветен на рибата и рибните продукти. Проектът е насочен към промотиране и популяризиране на продуктите от риболов и аквакултури и цели повишаване потреблението и консумацията на риба и рибни продукти на българския пазар издигането на техния престиж като здравословна храна. И не на последно място – повишаване значението на целия сектор „Рибарство“ в цялостното икономическо развитие на страната.

За жителите и гостите на град Белослав беше открита изложба за риба и рибни продукти, радушно посрещната от малки и големи. За ползата от спиролината и какво представялява тя, можеше да се разбере и види в демонстрационно студио. Дамите можеха да пробват маски от спиролина и след това да видят ефекта от тях. Гостите опитаха лечебната напитка - шейк от спиролина, приготвен на място. Спиролината е естестевен антиоксидант, но препоръчителната доза е 1 ч.л. на ден.

Празникът продължи с дегустацията на риба и рибни продукти. Посетителите бяха подробно запознати с качествата на рибата и рибните продукти и тяхното важно значение за балансираното хранене и  здравословния живот.

Шоуто се подгряваше допълнително от музикална програма.

Рибните празници продължават и днес с детски карнавал, който ще започне от 11.00 часа. Децата ги очакват много игри, забави и изненади.

На 14 септември т.г. от 12.00 часа в град Белослав на централния площад  ще се проведе Рибен Фестивал. Той ще бъде кулминация на повечето  предходни събития и ще включва игри, викторини, награди и забавления. По време на Фестивала ще има много дегустации на рибни специалитети, както и богата музикална програма. Специален гост на събитието и жителите на град Белослав ще бъде най-известният български кулинар и  Иван Звездев.  Той ще готви на живо от 12.00 часа на централния площад, като ще изтъква уникалните качества на рибните продукти и необходимостта от консумацията им за човешкия организъм. Всички присъстващи ще бъдат заинтригувани и от опита за поставяне на рекорд за най-голямо ястие от различни видове рибни продукти, което ще бъде приготвено и дегустирано на място. Официални гости на събитието ще бъдат актрисата Искра Радева и певицата Маргарита Хранова, които ще изнесат богата артистична програма, като старта ще бъде даден в 18.30 часа.

Елате да се ГМУРНЕМ ВЪВ ВКУСНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ! - Защото празниците в град Белослав продължават!

Дейностите са част от проект „Промоционална кампания на риба и рибни продукти“в Община Белослав, който се финансира по мярка 3.4.”Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по приоритетна ос №3 ”Мерки от общ интерес” по Оперативна програма за развитие на сектор ”Рибарство”, съфинансиран от Европейски фонд за рибарство и Република България. Проектът е насочен към промотиране и популяризиране на продуктите от риболов и аквакултура, за повишаване потреблението от вътрешния пазар на продукти от риболов и аквакултури, подобряване техния престиж, а така също и на целия сектор „Рибарство“.

За повече информация посетете: www.fishadventure.info