Избрани Новини
Пивоварен завод започва производство на италианска моцарела
Забраненият внос е причина за новата поточна линия в Томск
Забраната за внос на хранителни продукти от страните от ЕС в Русия стана причина местни производители да търсят решения, за да задоволят нуждите на потребителите, свикнали да се поглезят с италиански или френски сирена, пише Утро.ру.
Така Пивоварна "Кожевниково" в Томск инвестира 7 млн. рубли (около 280 000 лева) в производството на руска козя моцарела, съобщава "Интерфакс".
"По принцип моцарелата се прави от биволско мляко, но в рецептата се допуска и използването на мляко от едър рогат добитък. Затова и решихме: защо пък ние да не направим моцарела от козе мляко?", коментира началникът на научно-производствения отдел на сибирския завод Евгений Ефименко.
Според него приготвянето на италианско сирене е лесна задача за томските пивовари, с която те ще се справят без проблеми, тъй като производството на бира е къде-къде по-сложно.
За моцарелата заводът ще ползва суровина от съседна ферма, която произвежда 200 литра козе мляко на ден.