Варненец със световна титла в стил К1 в Италия

Спорт

16-09-2014, 17:30

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненец завоюва световна титла по кикбокс

На световното в Римини участваха над 2000 бойци от 64 държави

Варненeцът Богдан Шумаров, който е състезател на клуба от морската столица Боил, стана световен шампион за кадети на мондиала в италианския град Римини. Той триумфира при 75-килограмовите в стил К1. До мач за титлата състезателят на Боил, с треньор Красимир Киров, спечели още четири мача срещу силни съперници. Златния медал за варненецът бе постигнат с две травми, които българинът получи по време на надпреварата. Въпреки това талантът, за който тепърва ще се говори много, стисна зъби и триумфира с трофея.

По повод контузиите на Богдан генералният секретар на Конфедерацията по кикбокс и муайтай Мария Бомбова сподели, че поради ограничения бюджет отборът ни е пътувал без лекар и кинезитерапевт, които със сигурност са щели да помогнат за възстановяването на състезателя.

Шумаров е и световен шампион и по муайтай от първенството в Тайланд през март.

Още два медала има на сметката си варненският клуб Боил. Теодор Христов спечели три срещи, но на финала в кат. до 47 кг загуби срещу представител на Мадагаскар и остана със среброто. Християн Кънчев пък е трети на 51 кг в стил лоукик при 13-15-годишните. Бойците са ученици в Спортно училище „Георги Бенковски”.

Общо в Римини страната ни завоюва 14 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Това ни отрежда трето място в отборното класиране след съставите на Русия и домакина Италия. Шампионатът бе изключително силен, като имаше над 2000 бойци от 64 държави.