"Стажантът" на Тръмп започва и във Варна

Парите

17-09-2014, 09:28

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За участие в проекта ще бъдат избрани 50 младежи между 16 и 30 години

Колко от вас са гледали американското шоу на Доналд Тръпм? Тръмп уволнява поредния провалил се в мисията "стажант", а останалите се радват, че са се справили добре и ще могат да останат и да се учат как се прави бизнес от най-добрия.

Тази въжност ще имат скоро и амбициозните младежи от Варна. Международна ИТ и Маркетинг компания стартира "The Project" - българския аналог на "Стажантът", който ще даде възможност да се влезе в реалния бизнес. Основната разлика е, че организаторите няма да залагат на драматични развръзки, а ще наблегнат на практическото обучение на участниците. Програмата ще включва обучения, симулации, работа в екип по практически мисии и казуси.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с начина на работа и процесите в различните отдели на международна компания, операрища на 3 континента. Уволнения обаче няма да има. Организаторите са помислили как да селектират най-мотивираните и надъхани кандидати още преди старта на проекта.

За участие в проекта ще бъдат избрани 50 младежи между 16 и 30 години. За целите на програмата те ще бъдат разделени на групи, като всяка група ще има своя ментор – специалист от First Online Solutions. Групата ще се среща през събота всеки месец. Програмата за 1 месец ще включва: 1 безплатно обучение (лидерски умения или soft skills); 1 практически казус от практиката на компанията, който групата ще трябва да проучи и разреши с помощта на ментора; 1 победител от всички групи разрешили казуса. The Project ще започне с Ден на отворените врата, по време на който участниците ще имат възможността да се запознаят със спецификата на работа в различните отдели на фирмата: ИТ, Оптимизация, Маркетинг, Продажби, Обслужване на клиенти, Човешки Ресурси, Финанси.

Как да се включиш научи във Фейсбук страницата на The Project