Варна, раздвижи се!

Мисия Варна

19-09-2014, 18:36

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20 септември, 17:00 »» Флашмоб в навечерието на Седмицата на движението

Варна е един от 150-те града, в които тази събота ще се включат в масов флашмоб, чиято цел е да покаже, че движението е полезно. Инициативата е в навечерието на Седмицата на движението. На 20 септември от 17 часа стартират 150 флашмоба в цяла Европа, като България се включва активно с девет града. Всеки град е подготвил нещо уникално, специфично и изненадващо. В Белград затварят моста Branko's Bridge. В Будапеща ще танцуват в историческия център на града, в Чехия 300 участника ще танцуват на лодка, в Италия има над 20 града - участници.

Флашмобовете в цяла Европа и в България включват елементарни стъпки на една и съща музика. Поканени са да се включат всички желаещи – за ориентир се разпространява клип в Youtube. Всеки може да се включи и без да се е подготвял предварително – от малки деца до възрастни хора. Във Варна флашмобът ще е в Мол Варна.

Идеята на планираните флашмобове е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата.

Флашмобовете предхождат и промотират седмицата на движението MOVE Week, която ще стартира девет дни по-късно –от 29 септември до 5 октомври. До този момент в българската MOVE Week са заявили участие 34 града, с над 250 регистрирани събития и 108 организатори на събития.