Община Вълчи дол стартира кампания за повишаване потреблението на риба

Мисия Варна

20-09-2014, 09:07

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грабни твоята порция настроение (галерия)

„Грабни твоята порция настроение“

Под мотото „Грабни твоята порция настроение“ Община Вълчи дол стартира серия от инициативи в рамките на проект “Промоционална кампания на продукти от рибарство и аквакултури”.

Кампанията започна с панаир-изложение на продукти от риболов и аквакултури и беше открита от кмета на града инж. Пенка Йорданова. Кметът приветства жителите и гостите на Вълчи дол и наблегна на ползите от изпълнението на този проект.

В рамките на изложението гостите на събитието имаха възможност да разгледат различни видове риби и аквакултури, да се запознаят с хранителната им стойност и качества, да участват във викторини и да спечелят награди. На сцената на събитието се изявиха различни певчески и танцови състави от читалище „Димитър Благоев“. Празникът завърши с много танци и забавления, дегустация на различни рибни ястия и шейкове от спирулина.

В периода до 22 септември ще се проведат кулинарно шоу за естетите, детски карнавал за най-малките участници, риболовно състезание за страстните рибари и фестивал, посветен на продуктите от риболов и аквакултури. Ще има много игри и викторини, конкурси, награди и изненади.

Гражданите и гостите на града ще имат възможност да получат информация за предимствата и ползата от употребата на риба и рибни продукти, за хранителните и диетичните, вкусовите и козметичните стойности на продуктите, както и различни методи за приготвянето им за консумация. Гост-звезди на Фестивала на 20 септември ще бъдат поп изпълнителят Миро и сладурите от Вокална формация "Бънджи Сингърс".


ИНФОРМАЦИЯ:

Кампанията на Община Вълчи дол се изпълнява в рамките на проект  «Промоционална кампания на продукти от рибарство и аквакултури в община Вълчи дол», мярка 3.4. "Развитие на нови пазари и промоционални кампании", Ос № 3 "Мерки от общ интерес", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма за развитие на сектор «Рибарство» 2007-2013 г. на Република България, финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за рибарство.

Общата цел на проекта е промотирането и популяризирането на продуктите от риболов и аквакултура, което ще допринесе за повишаване потреблението от вътрешния пазар на продукти от риболов и аквакултури, подобряване техния престиж, а така също и на целия сектор „Рибарство“.

 

Още снимки можете да видите в ГАЛЕРИЯТА.