Бясното шофиране с безопасна алтернатива

Животът

23-09-2014, 13:10

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Участниците изпробваха шофьорските си умения с над 30 радиоуправляеми коли върху 4 специално изградени писти

Младежи от Варна и региона се включиха в кампания "Не на агресията по пътищата", организирана от местната структура на сдружение "Младежки глас", с подкрепата на община Варна. Събитието се осъществи в подкрепа на кандидатурата на града за европейска младежка столица през 2017 година.

Основната идея на мероприятието е да насочи вниманието към превенцията на войната по пътищата чрез алтернатива на високите скорости, гарантираща едновременно безопасност и висок адреналин. За целта участниците изпробваха шофьорските си умения с над 30 радиоуправляеми коли върху 4 специално изградени писти.

"Имаме амбицията да превърнем идеята, която вече се реализира във Варна и Бургас, в национална кампания", сподели Тодор Йосифов, председател на сдружението. "Днес черната статистика за катастрофи по пътищата е изключително висока. Искаме да бъдем полезни в борбата срещу опасното шофиране, затова организирахме събитието, която доказва, че адреналинът от високите скорости, може да се усети по друг начин", посочи Паша Александрова, областен председател на сдружението във Варна.