Вандали рушат Замъка в Еврокарето

Мисия Варна

24-09-2014, 14:11

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От районната администрация в "Приморски" призовават варненци да пазят това, което имат

Вандали рушат и цапат детските площадки в Еврокарето във Варна. От районното кметство "Приморски" разказаха за неволите, които спохождат пространството за отдих и апелират към варненци да пазят това, което има.

"Така изглежда сега една от детските площадки в така нареченото "еврокаре", заключено между улиците "Драва Чех", "Цар Асен", "Генерал Колев" и "Чаталджа" в Район "Приморски". Наричаме това пространство, наситено с детски и спортни площадки, кътове за отдих и озеленени и разцветени площи еврокаре, защото то беше облагородено и реконструирано със средства, осигурени по европейски проект.

От 28 юни 2012 г., когато съоръженията бяха въведени в експлоатация досега, фирмата, която работи по проекта, "Девня трейд" ООД, вече 5 пъти е освежавала люлки, катерушки и настилки, подменяла е съдове за смет, ремонтирала е чешмички и паркова мебел, при това без да е регламентирано в договора, защото не става въпрос за гаранционни ремонти. И така извършените на добра воля дейности като труд и вложени материали възлиза на близо 20 000 лева", разказаха от район "Приморски". 

Само преди броени дни замъка в посочената площадка отново е бил пребоядисан. "Докога ще е в този вид могат да отговорят само вандалите, които го шарят с неприлични думи и рисунки, палят огън в него, някои го превръщат в спалня, тоалетна. Накратко - правят всичко възможно тази интересна детска площадка да бъде непривлекателно място за отдих и игри", коментират от районната администрация. 

Оттам допълват, че тази площадка е само конкретния повод и призовават да възпитаме у себе си чувството на непримиримост към подобни действия и започнем да пазим и поддържаме създаденото за обществено ползване.