ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС

За година и половина България изгуби посока и време, през което можехме да се възползваме от европейската солидарност, каза Цветанов

На новото правителство на страната се пада отговорността да навакса изоставането и да възстанови работа по еврофондовете. Това ще даде възможност да вървим по единствения правилен за България път – пътят на обединена Европа. Само ГЕРБ може да върне отново доверието на европейските ни партньори. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с жители на община Дългопол. В читалището на града областният координатор на ГЕРБ-Варна и кмет на морската столица Иван Портних представи листата с кандидати за народни представители на партията с водач Лиляна Павлова.

"За година и половина България изгуби посока и време, през което можехме да се възползваме от европейската солидарност. В началото на 2009 г. започнаха да спират еврофондовете. Затова основната цел на премиера Бойко Борисов, когато пое управлението, бе да върне изгубеното доверие на европартньорите ни към България. От 2009 до 2013 г. бяха разплатени 34% от изпълнените договори. 2013 г. бе знакова за страната ни – правителството трябваше да подпише споразумението с Европейската комисия за новия програмен период (2014-2020 г.), но повече от година не стигна на кабинета Орешарски, за да го направи. Споразумението беше връщано два пъти и се наложи служебният кабинет да го подпише, а това са 32 млрд. лв. за България през следващите 7 години”, коментира Цветанов.

Той акцентира още, че ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС, защото са национално отговорна партия. "Видяхме какво правят БСП, ДПС и Атака. Нека не го допускаме отново", призова Цветанов."Единственият капитан, който може да върне кораба ни в правилната посока и да запуши пробойните, е Бойко Борисов", коментира пред жителите на Дългопол кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Пламен Манушев.