Красен Кралев: Варна ще има многофункционална спортна зала

Спорт

25-09-2014, 17:06

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Трябва да видим кой е подходящият терен, да се подготвят нещата и да лобираме за осигуряване на необходимите средства

Оптимист съм, че във Варна ще има многофункционална спортна зала. Това каза пред пред спортната общественост в града кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ за Варна Красен Кралев. Той представи основните акцентите от предизборната платформа на партията, като посочи, че е от гражданската квота в листата. Избрал е да бъде кандидат за депутат от ГЕРБ, тъй като това е единствената партия в последните 20 години, която е направила нещо за страната.

"ГЕРБ е единствената партия в България, която сложи тухла върху тухла за българския спорт в последните 25 години, затова съм оптимист, че Варна ще има многофункционална спортна зала. Варна има нужда зала за тренировки. Ще направим всичко възможно това да бъде включено в приоритетите и бюджетите на нашето правителство, на министерството на спорта и този проблем да бъде решен. Надежда ми дава факта, че в основата на управленската програма на ПП ГЕРБ е развитието на спорта. Оптимист съм. Това е нещо, което ще свършим заедно с общината. Трябва да видим кой е подходящият терен, да се подготвят нещата и да лобираме за осигуряване на необходимите средства. В последния четвърт век, ГЕРБ направи нещо за страната. Другите правителства даваха много обещания, но реално не свършиха абсолютно нищо, особено в сферата на спорта. Много хора ще ме опонират, че асфалт не се яде, но на всичките ми срещи с хората в малките населени места, първите неща, които искаха, са да им оправим пътищата, да стегнем читалищата и спортните площадки“, каза Красен Кралев, който сподели още, че Бойко Борисов е дал обещание, че в следващия управленски мандат, ако той бъде воден от ГЕРБ, приоритети ще бъдат магистралите и изграждането на спортни зали, особено в Северна България.

"Мога да Ви заявя, че единственият премиер на България, който не е бил освободен по физическо възпитание е Бойко Борисов. Сега имам неговото уверение, че за спорта ще бъдат отделяни повече средства“, заяви Кралев.

"ГЕРБ е партията с най-много спортисти в листите си. По време на нашия мандат, който предстои, ще се отдели достатъчно внимание на спорта. Основните проблеми в спорта са парите, които идват по две направления – или държавни и общински, или средства от частния сектор. Не може само средствата от Спортния тотализатор да се увеличат безкрайно и от тях да зависим. Друг е въпросът как ще се разпределят те – дали по справедливост, или по интереси. Спомняме си как Лучано направи Федерация по кърлинг, защото България има много големи традиции в този спорт, само и само да могат едни половин милион да бъдат отделени между него и партньорите му. С тези безобразия ще бъде приключено веднъж завинаги!

"Особено внимание ще обърнем върху усвояването на средства по европейските програми и фондове. Ще обучим екип от специалисти, които ще бъдат изпратени по регионите, за да помагат и съдействат при кандидатстването и усвояването на европейските пари", посочи Кралев.

"Борисов успяваше по някакъв начин – къде с лични контакти, къде с държавни или общински пари да мобилизира средства за десетки български клубове. Като ги гледате останалите български премиери, направете си равносметка – нито един от тях не е отделял внимание на спорта. Всички политици бързат да се отъркат, когато някои стане олимпийски, световен или европейски шампион, да се снимат с него, а на следващия ден забравят за какво става въпрос. Забравят, че ние имаме нашите потребности и нужди. Оставят спорта на произвола на съдбата и на волята на частните дарители. Един дори имаше наглостта да сложи за спортен министър човек без нужното образование, което показва какво пренебрежително отношение имаше този човек към българските спортисти", припомни кандидатът за народен представител".

Кралев бе категоричен, че трябва да се наблегне и на стимулирането на вузовете и училищата, тъй като във висшите учебни заведения също има ресурс, които те могат да заделят за разработване на спортни програми. "Това е една допълнителна програма между Спортното министерство и Министерството на образованието. Ние трябва да вземем пример от големите държа в и да уважаваме спортистите си", завърши кандидатът за народен представител от листата на ПП ГЕРБ за Варна Красен Кралев.