В самолета вече с включен телефон през целия полет

Новините

28-09-2014, 08:09

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вече няма да изключваме телефоните в самолета

Авиокомпанията решава дали може да се говори или сърфира в интернет

Пътниците на европейските авиокомпании може скоро да получат право да използват преносими електронни устройства, включително мобилни телефони и таблети, по време на целия полет. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на издадени нови директиви за сигурността на Европейската агенция за авиационна безопасност.

Базираната в Кьолн организация заяви, че отсега нататък европейските авиолинии могат, по свое усмотрение, да позволяват на пътниците си да оставят електронните си устройства в нормален режим на работа през целия полет, без да ги включват на "самолетен режим" на работа.

"По същество отваряме вратата така, че в бъдеще да може да продължите телефонния си разговор и след като влезете в самолета така както, ако сте във влак", заяви пред Асошиейтед прес говорителят Илиас Марагакис.

Според новите правила авиокомпаниите сами ще могат да решават какви електронни устройства ще позволяват и как ще позволяват да бъдат използвани. Тя също така предупреди, че дори в рамките на една и съща авиокомпания позволените устройства може да зависят от вида на самолета.

Предишната директива на агенцията от миналата година позволяваше електронни устройства да могат да се използват през целия полет, стига да не излъчват сигнали, като се включат на "самолетен режим", отбелязва Асошиейтед прес. Марагакис заяви, че новата директива се отнася за всеки базиран в Европа превозвач, без значение откъде е полетът.