Красен Кралев: Икономическа стабилност може да има при силен еднопартиен кабинет на ГЕРБ

Животът

30-09-2014, 13:18

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ е единственият носител на десните ценности в момента, заяви кандидатът за народен представител от варненската листа на ГЕРБ

Да не допускаме малки паразитни формации, които са готови да рекетират, за да се сдобият с по-голямо влияние. Нуждаем се от отговорно управление, а не от управление с цената на компромиси, които неминуемо ще водят до дестабилизация в страната. Това коментира пред жители на район "Аспарухово" кандидатът за народен представител от варненската листа на ПП ГЕРБ Красен Кралев. Заедно с колегите си Пламен Манушев и Надя Георгиева той представи управленската програма на ГЕРБ и предвижданите мерки за енергийна ефективност.

Кралев бе категоричен, че "икономическа стабилност може да има при силен еднопартиен кабинет на ГЕРБ". По думите му, "ако ГЕРБ не спечели поне 120 депутатски мандата, не сме си свършили работата, защото не можем да постигнем целите си за стабилна и просперираща България"."ПП ГЕРБ е единственият носител на десните ценности в момента. Това е партията, на която ЕНП дава своето доверие - факт, който обезсмисля каквито и да било упражнения на тема "Кой представлява автентичната десница в България?", заяви Красен Кралев.

Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Надя Георгиева постави акцент върху необходимостта от усвояване на европейските програми. "С работещи еврофондове могат да се осигурят повече средства за благоустрояване на градската среда. Затова е важно да си върнем доверието на европейските ни партньори и да отблокираме спрените програми”, уточни Георгиева.

Пламен Манушев, втори в листата на ПП ГЕРБ-Варна, на свой ред допълни, че новият програмен период дава шанс на България да усвои около 32 млрд. лв. "Правителството Орешарски така и не подписа споразумението с ЕК. 2014-а ще бъде нулева, а по всичко личи, че работата по европейските програми няма да започне и до средата на 2015 г.", отчете Манушев. Той информира жителите на района за ангажимента на ГЕРБ и лично на лидера на партията Бойко Борисов да се изгради рибарско пристанище във Варна. "През януари 2013 г. правителството на ГЕРБ предостави 95 дка държавни земи за разширение на гробищния парк и за изграждане на парк. 85 дка на брега на езерото в местността "Малка Чайка" пък бяха предоставени за база за 7 вида морски спортове", припомни Пламен Манушев. Той отбеляза усилията на общинската администрация и на доброволците, които се притекоха на помощ на пострадалите, за възстановяването на "Аспарухово" след водното бедствие, сполетяло района през юни. Манушев допълни, че само след няколко години фиданките, залесени в "Аспарухово" в рамките на националната кампания на ПП ГЕРБ, ще се превърнат в хубава церова гора. Над 20 000 фиданки бяха засадени на мястото на сечището край водосборната зона над квартала.

Пред представителите на етажната собственост детайлно бе представена и програмата за енергийна ефективност, чрез която ГЕРБ предвижда безвъзмездно обновяване на жилищните сгради. "Първият етап на програмата трябва да включи половината от старите многофамилни жилищни сгради, а вторият ще обхване и малките кооперации, дори еднофамилните къщи. Във втората фаза интензитетът на помощта ще намалее до 75%, а за къщите сумата ще бъде фиксирана. Собствениците на апартаменти в панелките обаче ще могат 100% безвъзмездно да обновят жилищните си сгради в рамките на първите две години. Програмата включва не само саниране и смяна на дограмата, а и ремонт на покривите и асансьорите, укрепване на конструкциите", обясни Пламен Манушев.