Деца върнаха към живот игрище в "Приморски"

Мисия Варна

30-09-2014, 14:40

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През юли Йосиф, Кристиян, Семир, Жан, Здравко и Адам отиват в администрацията на район "Приморски" и искат помощ за игрището

От началото на тази седмица спортната площадка в близост до Народно читалище "Отец Паисий" отново може да се използва по предназначение. Игрището е разчертано, чисто нови са двете футболни врати и мрежите към тях. В добавка малките футболисти от квартала имат и нова футболна топка.

Ето и предисторията: През юли Йосиф, Кристиян, Семир, Жан, Здравко и Адам, малчугани на възраст от 10 до 13 години и живеещи в близост до спортната площадка, отиват в администрацията на район "Приморски" и запозназнават кмета Петя Проданова с искането си това място отново да се използва за игри и по – точно за футбол.

Когато отправили молбата си децата вече са били почистили и разчертали игрището. "Но за останалото им трябвала помощ. И тя дойде в лицето на Стою Бошнаков, собственик и управител на "Клапан" ООД, който пое инициативата по поръчването, доставянето и монтирането на двете футболни врати, мрежите към тях и футболната топка. От администрацията съдействаха за възстановяване на оградната мрежа на игрището", разказаха от район "Приморски".

Така в Район "Приморски" благодарение на доброто взаимодействие между граждани и администрация е възстановено още едно място за отдих и игри. "Радостното в случая е, че инициативата дойде от децата – един чудесен пример за това, че заедно стъпка по стъпка можем да превръщаме Район "Приморски" в едно все по – привлекателно място за живеене", коментираха от администрацията.