Арестуваха служители на варненската митница

Крими

01-10-2014, 13:40

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Складови служители участвали в схема за разпространение на конфискувани стоки

Варненски митничари са арестувани при специализирана полицейска операция. Разбита е схема за изнасяне и разпространение на конфискувани стоки от митнически склад във Варна. Задържани са двама настоящи складови служители и един бивш служител на "Митници - Варна", установени като участници в нерегламентираната дейност.

При проведените процесуално – следствени действия, в домовете на ичастниците са открити множество и различни конфискувани стоки. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Вчера служители на отдел "Икономическа полиция" са задържали и мъж, на 35 години от Провадия, установен като извършител на престъпление против данъчната и осигурителната система на България.

В резултат на процесуално – следствени действия са събрани доказателства за фиктивни сделки за покупка и продажба на различни стоки на висока стойност, като предотвратената щета за бюджета е в значителни размери. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Варна.