Търпение и смирение

Животът

01-10-2014, 16:49

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - 1 октомври

В сряда стартира нов календарен месец и въпреки наличието на някои вдъхновяващи възможности предоставени от големия огнен тригон между Уран, Марс и Юпитер, следва да отбележим, че ни очаква един съвсем не прост и в много отношения повратен месец, заради едновременното протичане на Сезонът на затъмненията и Ретроградната фаза на Меркурий. Мнозина вече усещат може би забавяне в делата, касаещи търговията и деловите контакти или се чувстват привлечени от стари познанства и места и отложена в миналото дейности и проекти. Сряда е ден на Меркурий, така че меркурианските дейности днес определено ще привличат вниманието ни. Ще се изправим и пред първите препятствия, с които ще трябва да се съобразим и нагодим, за да можем да осъществим намеренията си за месеца.

Денят ще бъде напрегнат, особено за онези, които нямат работни и делови ангажименти с които да ангажират вниманието им от ранна утрин до късна вечер. Този ден е просто създаден за работа, въпреки разнообразните стресови ситуации пред които ще ни изправи. Те ще изискват от нас търпение, съобразителност и максимална концентрация. Но делата ни така или иначе ще се развиват бавно, което ще бъде изпитание за устойчивостта и смирението ни. У мнозина ще се пробудят организаторски и лидерски качества, а и да организираме и структурираме като че ли ще ни се отдава от само себе си.Опитайте се да не изисквате а да постигате съгласие и споразумение. така действително ще си осигурите дългосрочно съдействие и подкрепа. 

Работа и бизнес
Мнозина днес ще бъдат заети с уреждане на финансови въпроси и банкови операции.Опитайте се обаче да разчитате само и единствено на собствените си ресурси и категорично избягвайте да поемате кредитни задължения. Генерираните сега дългове могат да се окажат непосилно бреме. Въздържайте се от взаимодействие с преки началници и официални инстанции-резултатът едва ли ще ви се понрави. Планирайте подобни дейности за утре, когато ще можете наистина да получите съдействие и одобрение. Насочете вниманието си към рутинни дела неизискващи взаимодействие с околните. Денят е подходящ за съставянето на графици и отчети, но след като ги оформите задължително проверете цифрите и данните в тях. Допуснатите сега грешки и най- вече последствията от тях ще ангажират времето и енергията ви през целия месец.

Здраве, хранене и красота
Днес уязвими са кожата, жлъчката и обменните процеси в организма, поради което следва да избягваме агресивна намеса в указаните органи и зони. Метаболизма е забавен, храната трудно се усвоява и разгражда. Подходящо е да се премине на течна диета и да не се натоварва храносмилателната система. Костите и зъбите също са уязвими.Временно преустановете занимания изискващи тежко физическо натоварване и отложете посещението при стоматолог.

Кожата се нуждае от подхранване и процедури за повишаване на еластичността и. Много добре се възприемат продукти с увеличено съдържание на колаген. Не предприемайте процедури, които могат да я наранят -възстановяването ще бъде трудно.