Фениксът на 8 лунен ден

Животът

02-10-2014, 05:09

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - 2 октомври

Символът на деня, Феникс, ни напомня, че вътрешното обновление е ключ към промяна и възраждане

Сложен в енергетично отношение ден, който може да насочи вниманието ни към нерешените до момента проблеми във взаимоотношенията, да актуализира стари планове и цели и да ни напомни за недовършена работа, неплатени дългове и поети отговорности. Необходимо е да бъдем внимателни и сдържани. Безпокойството през този ден е знак, че вече много дълго отлагаме необходима промяна. Тя обикновено извиква чувство на тревога и страх от бъдещето,  но енергията на този ден изисква да осъзнаем безкрайността и цикличността като фундаментални принципи. Във Вселената нищо не умира - просто се трансформира.

Днес е възможно да се изправим пред вътрешни противоречия и ефекта на негативните програми, които възпрепятстват личното ни развитие. Пречистването на душата и съзнанието, прошката и покаянието ще ни помогнат да придобием вътрешна свобода и ще отключат нови сили и възможности за нас. Отказът от досегашни цели, представи, модели и намерения, доказали непригодността си към настоящето, ще ни обогати с нови гледни точки, които могат да ни насочат към неизследвани възможности. Ако нещо ни дърпа назад и задържа развитието ни, сега е моментът да се освободим от него. Това могат да бъдат както външни обстоятелства и хора, така и собствените ни страхове и несигурност. Символът на деня ни напомня, че вътрешното обновление е ключ към промяна и възраждане. А неговите мощни вибрации можем успешно да използваме, за да затворим прочетената книга на миналото и да се отправим към бъдещето без излишен товар.

Денят изисква чистота на духа, отдаденост и безкористност. Егоизмът, вината, страхът и черногледството възпрепятстват и замърсяват сложните биохимични процеси, протичащи в този период и отключват негативни програми с разрушителен върху тялото и психиката ефект.

Хранене: Най-добре днес проведете разтоварваща диета. Ако обаче ежедневието ви изисква физическо натоварване и по-голям разход на енергия, просто се придържайте към вегетарианско меню. Подходящи са блюда със сложен състав, комбиниращи разнообразни зеленчуци и подправки.

Красота: Започва нов мини цикъл, който изисква освобождаване на организма от шлаки и замърсявания. Това ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния. Втори шанс за изпробването на нови козметични процедури и средства, както и за приготвянето на растителни лечебни и поддържащи козметични средства. Можете смело да променяте цвета на косата и да експериментирате с външния си вид. Подстригването ще привлече красота и благополучие. Грижите за кожата ще имат незабавен резултат, а масажът ще бъде запомнящо се преживяване.