Общи цели и интереси

Животът

02-10-2014, 21:47

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на деня - 3 октомври

Слънце във Везни, Луна в Козирог - Водолей

Денят ще започне бавно и ще се развива мудно до обяд, тъй като Луната ще се движи на празен ход. Това обаче няма да е недостатък, ако използваме това време за да довършим започнатото през предходните дни. Ако все още не сте обмислили плановете и стратегиите си за месеца пък, ще разполагате с необходимото спокойствие, уединение, прагматичност и далновидност за да го сторите. Бъдете ясни и конкретни и не подценявайте подробностите. В случай че в жизненото ви пространство съществуват ненужни и остарели предмети, ситуации и хора, можете да използвате този период да го поразчистите, поне ментално.

Следобедът ще ни предложи коренно различна атмосфера, най вече поради внезапното оживление което ще настъпи в кръга на приятелите и съмишлениците ни. Случайни срещи със стари познати могат изцяло да ни отвлекат от деловия ритъм, наложен през предходните дни, но пък ще се превърнат в източник на радост и вдъхновение. Нищо чудно те да ни зарадват и с перспективни идеи и предложения, които постепенно ще обсебят съзнанието и ще ни вдъхнат нови надежди за бъдещето. Следобедът със сигурност ще зарадва мнозина с неочаквани и съвсем удачни покупки, бърза реализация на възможности за повишаване на благосъстоянието или разгръщане на интелектуалния потенциал. Приятелските връзки, полезните контакти и конструктивните диалози ще придобият особен смисъл и значение, като важен фактор за реализацията и напредъкът по основните ни цели и желания.

Работа и бизнес
Сутрешните часове са подходящи за рутинна работа, систематизация и класификация на документи, както и за дела изискващи спокойствие и уединение. Следобед напротив, следва да се посветим изцяло на колективните цели и интереси, а работата в екип ще бъде не само гаранция за по висока ефективност но и източник на удоволствие. Сега е момента да предприемете активни действия по най-смелите си проекти и цели или да потърсите подкрепа за тяхната реализация. Внимателно и отговорно се отнасяйте към новите идеи и предложения. Въпреки че реализацията им може да се забави поради необходимостта от допълнително проучване, усвояване на нова информация опит и умения, те най вероятно ще се окажат перспективни и успешни.

Здраве, хранене и красота
Днес е препоръчително да намалим значително храната, а онази която консумираме следва да бъде лека и лесно усвоима. Денят е подходящ за лечебно гладуване и разтоварваща диета. Физическото натоварване също трябва да се намали, особено в сутрешните часове, когато мнозина могат да почувстват безпричинна умора и отпадналост.

В енергийната мрежа на тялото протича процес на усвояване и трансформация на космическата енергия, чрез праната поета от въздуха.За целта е необходимо пречистване на дихателните пътища чрез дихателни упражнения и практики, както и престой на открито. Избягвайте задушни и задимени помещения.