БСП назначи предизборно 300 цигани във ВМЗ Сопот

Новините

03-10-2014, 11:58

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новите работници са изключително непрофесионалисти, абсолютно нищо не разбират от военно производство

300 цигани са назначени във ВМЗ Сопот преди повече от месец. Това съобщи кметът на Сопот Веселин Личев, цитиран от Фокус

Този факт е взривил общественото мнение в подбалканското градче, каза Личев. Циганите са назначени от предишното правителство, с временни договори до Нова година, и с протекциите на БСП, използвайки ВМЗ като трамплин за изборите, каза още кметът. 

"Изключително грозна картина, неподходяща, манипулираща циганите", смята той. Те са настанени в общежитията на ВМЗ. Новите работници са изключително непрофесионалисти, абсолютно нищо не разбират от военно производство, просто са назначени по партийна линия, твърдят хората. 

По думите на Личев, това е изключително грозен акт от страна на това ръководство на ВМЗ.  "От работниците знам, че общежитието на ВМЗ е пълно с цигани в момента, те са от околните села. Назначиха не специалисти, а цигани, заради изборите”, добави той. По думите на кмета, в момента хората се лъжат, че която и партия дойде на власт, с изключение на БСП, ВМЗ ще затвори врати. Това се говори масово и хората са възмутени. Това е чисто предизборно, за да кажат после БСП "ние мислим за вас". 

Работниците във фабриката се опасяват, че тези цигани повече няма да могат да бъдат изкарани от общежитията.  Отделно от това 99% от тях нямат образование. От съкратените работници във ВМЗ са върнали само една част. Всички са единодушни, че не бива в предприятия от този род да се пускат необучени работници, без да знаят какво трябва да се прави, без да са запознати с огромните инструкции и технологии. Това е цяла технология, в която всяка операция, всяко мръдване на пръста е описано и трябва да се спазва.