13 от 23-ма реформатори ОК с Борисов

Новините

08-10-2014, 07:35

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

И двата лагера пробват да приласкаят депутатите от гражданската си квота

Лек превес на симпатиите към ГЕРБ има в бъдещата парламентарна група на Реформаторския блок, установи проучване на "24 часа".

В лагера на убедените, че на Бойко Борисов трябва да се съдейства да направи правителство, са лидерите на СДС и на ДБГ Божидар Лукарски и Меглена Кунева, като към тях клонял и шефът на БНД Борислав Великов.

В настървеното срещу ГЕРБ крило са председателите на ДСБ Радан Кънев, на НПСД Корман Исмаилов и на БЗНС Николай Ненчев.

И двата лагера пробват да приласкаят депутатите от гражданската си квота.

Останалите избрани за депутати на РБ от крилото на Кунева и Лукарски били Борислав Миланов, Костадин Марков и Румен Христов 

от СДС, Найден Зеленогорски, проф. Димитър Шишков, Димитър Делчев, Димитър Танев, Бойка Маринска и Петър Славов от ДБГ и Станислав Иванов - синът на кмета на Хасково Георги Иванов.

От другата страна на барикадата - при Радан Кънев, Корман Исмаилов и Николай Ненчев, са бъдещите депутати от ДСБ: Петър Москов, Атанас Атанасов и Вили Лилков, и Билгин Якунов от НПСД. Изненадващо в категорията “контра” на ГЕРБ и на СДС попаднал бившият лидер на "Раковска" 134 Мартин Димитров. Там са още близкият до Иван Костов Гроздан Караджов и Иван Иванов от Велико Търново.

Да преспят и премислят не една, а три нощи, се разбрали лидерите на съставляващите съюза партии. Утре те сядали на една маса за първия труден разговор по линията им на поведение спрямо бъдещия мандатоносител.

Засега всички председатели се кълнели, че никой не е говорил с Борисов след вота. Редно било той да ги потърси, като вземе мандата.