Депутат подари исторически карти на българското училище в Брюксел

Животът

08-10-2014, 16:26

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Жестът на Момчил Неков е посветен на 1000-годишнината от кончината на цар Самуил

Момчил Неков подари комплект учебни карти на училището към посолството ни в Брюксел. Картите са свързани със създаването на българската държава и историята на Първото българско царство. Евродепутатът от БСП посвети жеста си на 1000-годишнината от кончината на цар Самуил, която беше отбелязана на 6 октомври.

"Нямах възможност да се поклоня лично пред тленните останки на цар Самуил, тъй като участвах в изслушванията на бъдещите еврокомисари в Европейския парламент, но това е голяма дата за българската държавност, която не бих могъл да пропусна", заяви Неков,

Директорката на училището Валентина Найденова показа на евродепутата, който е член на комисията по култура и образование в Европейския парламент, новата класна стая,отворена от началото на тази учебна година.

Момчил Неков се ангажира и в бъдеще да помага на училище "Пейо Яворов" в Брюксел, което работи вече от 15 години в Белгия. В него над 130 деца на българи, живеещи в Брюксел, изучават освен родния си език и литература, история и география на България.