Забавачките във Варна ще имат и диетични менюта 187

Животът

09-10-2014, 08:10

Снимка:

в. Tруд

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Диетични менюта за децата с алергии и различни заболявания ще предлагат варненските забавачки, съобщи Лилия Христова, шефка на просветната общинска дирекция. До месец ще бъде изяснено къде ще се приготвят ястията. Те ще бъдат включени в обществената поръчка, която общината ще обяви за изхранването във всички градини.

“Стремим се да облекчим родителите и да защитим реномето на Варна като социален град”, обясни Христова. Тя припомни, че при 252 лв. месечна издръжка на дете таксите в градините от години са 48 лв. и няма планове да бъдат повишени. От 1 ноември към заявленията за кандидатстване в забавачка родителите вече няма да прилагат бележка, че не дължат местни данъци и такси. Проверката ще правят директорите по електронен път, каза още Христова.
Тя събра сигнали за неприключила подготовка за зимата в забавачките и обеща нужните ремонти - осветление, ремонт на тротоари и разчистване на дере, да приключат в най-къси срокове. За догодина остава обаче решаването на проблема с амортизираната база на ОДЗ “Палечко”. Градината ползва под наем част от бившата фабрика “Христо Ботев”. Общината планира да построи нова сграда за забавачката наблизо.