Германски и английски отбори следят Вальо Йосков и Валери Христов

Спорт

09-10-2014, 11:35

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море с двама национали при 17-годишните

И дубълът на Черно море изпрати национал за Германия

Халф от дубъла на Черно море се присъедини към националния отбор на България U19. Това е младият Илиян Неделчев, който през миналия сезон бе в представителния тим на Спартак 1918. Отбора се събират на лагер днес в комплекса "Царско село", след което ще отпътува за Германия. Там младите "лъвове" ще отседнат в база до Хановер, която е поддържана и финансирана от бюджета на Долна Саксония (Нидерзаксен). На 14-и нашите ще играят с връстниците си от Хановер ′96, а два дни по-късно ще премерят сили с Волфсбург.

Любопитното е, че селекционерът на U19 ще води и още един тим на немска земя. Това е националният тим за родени 1998 г. Деянов заменя Александър Георгиев в България U17, а същевременно запазва U19 и му предстоят евроквалификации в Израел в средата на ноември. Младежите от U17 ще имат три контроли - на 14-и, 16-и и 18 октомври, като първите две са с регионалния тим на Кайзерау, а третата е със сборния състав на Вестфалия. Техническият директор в БФС Павел Панов с помощник треньор Мирослав Кралев ще са водят нашите срещу Кайзерау, а Деянов ще дебютира в последната проверка в Липщад.

В отбора на U17 са повикани и двамата водещи играчи на Черно море - Валентин Йосков и Валери Христов, които ще бъдат наблюдавани от германски и английски отбори по време на лагера в Кайзерау.