Посегнал на кафе-машина отива зад решетките

Крими

09-10-2014, 15:54

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

С клещи тип "резач" и гумени ръкавици, мъжът се приближил до кафе-автомата и започнал да реже ламарината

Районният съд наложи ефективно наказаниe на 29-годишен мъж за опит за кражба на монети от уличен автомат за кафе. Н. Христов бе признат за виновен в това, че вечерта на 20 март тази година от разположена на открито на ул. "Цар Симеон" във Варна кафе-машина направил опит да отнеме наличните в нея пари – сумата от 120 лева.

Чрез използване на клещи тип "резач" и гумени ръкавици, Христов се приближил до кафе-автомата и започнал да реже ламарината до чашкодържателя, от където се достигал монетника. В този момент по улицата преминали патрулиращи полицаи, които видели действията на подсъдимия и незабавно поискали документите му за проверка.

29-годишният мъж страда от наркотична зависимост. През 2012 год. той е осъден за грабеж, като изпълнението на наложеното му наказание е било отложено с изпитателен срок от 3 години. Днес за конкретният опит за кражба той получи наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи при първоначален строг режим в условията на затвор. По отношение на него съдът приведе в изпълнение и отложеното наказание, също от 1 година затвор.