371 652 лв. за медии дали ведомствата в последния ден на кабинета "Орешарски"

Новините

10-10-2014, 06:49

Снимка:

© БГНЕС

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Печатните медии и интернет сайтове са игнорирани от комуникационните планове

В деня, в който президентът Росен Плевнелиев назначи служебния кабинет - 5 август, са сключени три договора с медии за предоставяне на програмно време. Това показва справка, която кабинетът оповести за договорите за изпълнение на комуникационните планове на оперативните програми и на Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 31 август 2014 г.Общата сума по тези три нови договора е 371 625 лева.

Срещу 79 560 лева Би Ти Ви радио предоставя програмно аудиовреме на оперативна програма "Околна среда". БНТ пък предоставя програмно време на оперативна програма "Транспорт", то струва 149 985 лева. При "БиТиВи медия груп" пак срещу програмно време на ОП "Транспорт" отиват 142 080 лева.

И последните медийни договори са поискани от ведомствата в кабинета "Орешарски", тъй като служебните министри встъпиха в длъжност ден след това, на 6 август.

Преди няколко месеца кабинетът "Орешарски" публикува договори по комуникационните планове на оперативните програми. Още тогава стана ясно, че различните правителства разчитат хората да научат как да правят проекти и как да кандидатстват по програмите от клипчета по телевизорите и от реклами по радиата. Защото от справката се вижда, че печатните медии и интернет сайтове са игнорирани от комуникационните планове. Тогава “24 часа” се пошегува - властта смята, че хората не могат да четат.