Радан Кънев: "Грешен ход” бе ултиматумът Борисов да не е премиер

Новините

11-10-2014, 17:37

Снимка:

ВарнаУтре/архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Първо програмата на правителството, тогава преговори за лица, искат реформаторите

Реформаторският блок няма да влиза в разговори за участието на конкретни лица в бъдещото управление преди да се изясни неговата програма. Това заяви в „Седмицата” на Дарик членът на ръководството му и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Кънев отчете като грешка предварителното условие на Реформаторите лидерът на първата политическа сила Бойко Борисов да не бъде министър-председател. „Може би беше грешен ход и от моя страна и от други колеги, и от Борисов, който го взе много лично и започна да подскача. Това не помогна на България да има правителство”, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ изреди и приоритетите на десния съюз, с които компромиси няма да се правят - на първо място реформа на правосъдната система с разделяне на Висшия съдебен съвет на съдийска и прокурорска колегия и с пряк избор от гилдиите, засилване на ролята на Специализираната прокуратура да разследва и съдебната власт, включително главния прокурор, ясни процедури за избор на ключови фигури в системата, какъвто е главният съдебен инспектор.