Въвеждат нов начин за плащане на парното във Варна

Мисия Варна

14-10-2014, 14:47

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Продължава и кампанията си за подмяна на инсталациите за топла и студена вода на жилищните сгради в във Варна с нови енергоефективни тръби,

Варненското топлофикационно дружество "Далкия" въвежда нов метод за плащане на парното. При него ще има пределна равна месечна вноска за отопление от 3 лв. на квадратен метър на месец с ДДС, съобщиха от компанията. Чрез индивидуални договори, фирмата ще предлага на клиентите си решения, които ще направят месечните им фактури по-разбираеми и прогнозируеми.

"При изразходване на по-малко енергия от заплатената за сезона, "Далкия Варна" ще върне надвнесените суми за отопление на съответния апартамент. При изразходване на повече от заплатената енергия, разликата остава за сметка на дружеството. Лимитираната сума за плащане не се влияе от начина на разпределение на енергията в сградата. За улеснение на клиентите, плащането е разсрочено на шест равни месечни вноски,” обясни Орлин Пенков, ръководител отдел "Клиенти, топлопреносна мрежа и развитие".

Компанията продължава и кампанията си за подмяна на инсталациите за топла и студена вода на жилищните сгради в във Варна с нови, енергоефективни тръби, с поставяне на изолация. Ползите за клиентите са намаляване на риска от аварии, по-добро качество на услугата и намаляване на цената за подгряване на 1 м³ битова гореща вода (БГВ). Като част от кампанията, „Далкия Варна” прилага търговска отстъпка от 6 месеца безплатно подгряване на БГВ за апартаментите с подменени щрангове, както и възможност за социално слабите клиенти да бъдат подпомогнати, чрез разсрочено плащане на разходите. От началото на 2014 г., над 60 жилищни входа са с вече подменени щрангове, като вследствие на проекта над 500 нови клиента (8%) са се включили за ползване на услугата БГВ.