ББЦ с депутат по-малко, вече е факт един отцепил се и станал независим

Новините

15-10-2014, 09:33

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Ана Баракова е била заплашвана, за да се откаже от мястото си

Заплашиха депутат номер 13 в листата на "България без цензура" (ББЦ) в Пловдив, за да се откаже от мястото си в парламента. Става въпрос за учителката по биология Ана Баракова, която чрез преференциалния вот неочаквано стана народен представител.

"След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяхаадвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона", разказа пред НоваТВ Баракова.

"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах", продължи разказа си Ана Баракова.

Тя показа и пратени SMS-и от свои колеги, в които пише: "Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне...". В друг SMS от секретарката на партията пише: "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората..."

Ана Бараковая твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от депутатското си място. Тя напуска ББЦ, но запазва депутатското си място, ставайки независим депутат.

В студиото заедно с Ана Баракова дойдоха и вече бивши членове на ББЦ - Красимир Монов и Хаик Гарабедян, който беше председател на пловдивската структура на формацията.Монов заяви, че партията и Николай Бареков се финансира от КТБ. Гарабедян от своя страна обясни, че е напуснал партията преди изборите, защото ценностите и принципите на ББЦ са били подменени от Бареков.

"Злите езици говорят, че Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал и му е целувал ръката", твърди Монов./News.bg/