Стремеж към хармония и естетика белязва уикенда

Животът

17-10-2014, 22:09

Снимка:

Валентин Василев, Фестивал на хвърчилата

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Сезонът на затъмненията

Фото пленер "Фестивал на хвърчилата", Варна 2014

Астрологична картина на уикенда - 18-19 октомври

Слънце във Везни, Луна в Лъв-Дева

В събота ще продължи и доразвие тенденциите, възникнали в последните дни на седмицата, като ще създаде допълнителни предпоставки за позитивни преживявания. Ще продължим да усещаме жажда за внимание, но и няма да пестим комплиментите и възхищението си. В интимния живот ще се радваме на романтика, в приятелския кръг - на симпатии, а в реализацията на идеите и замислите си - на съмишленици. Движещата сила ще бъде стремежът към хармония и естетика, който ще се проектира на всякъде от взаимоотношенията, през мислите до интелектуалните и творчески занимания, с които обичайно сме ангажирани през почивните дни. Съответно, всичко, което предложим на околните в красива, естетична форма, ще бъде приемано с внимание и дори респект.

Видно е, че такъв ден е изцяло предназначен за светски живот и активно общуване. Ако се нуждаете от пасивна почивка и усамотение, било то у дома или сред природата, планирайте я за неделя. А съботата посветете на социалния си статус и ангажименти, за да можете да се възползвате ефективно от динамиката и жизнерадостния подем на този ден. В случай, че се нуждаете от нечия помощ, подкрепа и внимание, се въоръжете със самоувереност и настойчивост и потърсете възможност за контакт сега. Ако успеете да облечете мислите и идеите си с обаяние и привлекателност, предложенията ви ще бъдат неустоими и никой няма да има силите да ви откаже. Но най-важното от всичко е да използваме този ден, за да се погрижим за романтичния и културния си живот.

В неделя фокусът ни на внимание ще се премести към по-делнични и битови нужди и това е денят, в който можете да се погрижите за домакинството или пък за собственото си здраве и физическо благосъстояние. Динамиката на ежедневието ни ще намалее, но пък това ни дава възможност да насочим вниманието си към по-тесния кръг или към личните си нужди и интереси. Стремежът към взаимност и пълноценен обмен ще продължи да бъде източник на съкровени преживявания, но към обаятелността ще се прибави и остроумието, като качество което ще ни направи по-привлекателни в очите на околните. Подчертаният интелектуален интерес вероятно ще породи обмен на интересни новини и в повечето случаи приятни новини. За жалост ще трябва първо да се уверим в тяхната достоверност, преди да си позволим да правим оценка на тяхната полезност.

Здраве, хранене и красота
В събота със здравето си ще се ангажират само онези, които имат конкретна, при това спешна причина да го сторят. Затова пък подсиленият стремеж към естетика ще отведе много дами в салоните за красота. Съвсем уместно и навреме-резултатите ще бъдат... бляскави. В неделя е подходящо да преминем на разтоварващ хранителен режим, който да поддържаме през следващата седмица. Особено онези, които желаят бързо и трайно да се освободят от няколко излишни килограма. В следобедните часове съществуват предпоставки за изостряне на депресивни състояния и психически разтройства. Контактът с природата ще ви помогне да ги овладеете. Бъдете внимателни при приема на лекарства и не експериментирайте със здравето си.