Мистерии: Те са пътували във времето

Новините

20-10-2014, 06:41

Снимка:

"Труд"

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Истории за пътешественици във времето

Много може да опитват. Много може да се съмняват и много може да са настроени скептично. Но те вече са го правили. Или поне така твърдят. Те вече са пътували във времето и са изпитали на гърба си колко относително може да бъде всичко. Дали ще се връщат в миналото, за да се опитат да предотвратят някоя трагедия, или ще срещнат бъдещото си Аз, докато се мъчат да поправят мивката си - те са пътешественици във времето. А това са историите на някои от тях.

Проект Дъга
През есента на 1943 г. американският военноморски oхраняващ кораб USS Eldridge е бил направен невидим. Експериментът е известен още като “Проект Дъга” и провеждането му се поставя под съмнение.

Това обаче ни най-малко не пречи на Алфред Биелек да се обяви за единствения оцелял след този експеримент. Той твърдял, че паметта му била приспана, докато не гледал филма “Филаделфийският експеримент” през 1988 г., когато осъзнал, че е бил роден през 1916 г. като Ед Камерън и бил включен в екип за пътешествия във времето.

Войници от друга епоха
Около 2000 г. в интернет започнали да се появяват различни съобщения, изпратени от някого, който твърдял, че е американски войник, отбил се от 2036 г. Той се подписвал с името Джон Тайтър и твърдял, че пътува наляво надясно през времето и пространството, за да може да се добере до специален компютър, с чиято помощ да се справи с вирус, който целял да унищожи света.

В съобщенията си той намеквал, че тази свят, изпълнен с конфликти, най-вероятно ще намери края си след поредица от руските ядрени удари през 2015 г. , които ще доведат до смъртта на близо 3 млрд. души. Въпреки че съобщенията спрели да се появяват през 2001 г. манията по тях продължила. Те били събрани и издадени в книга, като цената на един екземпляр стигала и до $ 1775.

Мъжете, видели бомбардировките
През 1932г. немският журналист Хътън и неговият колега - фотографът Бранд посетили корабостроителница в Хамбург, за да работят върху една история.

Когато си свършили работата и се канели да си тръгнат, чули оглушителен шум, а небето над тях се изпълнило с бойни самолети. Бомбите започнали да падат и скоро двамата се озовали в центъра на огнен и разрушителен ад.

Фотографът успял да извади апарата си и да заснеме случващото се. След като се върнали в редакцията обаче и проявили снимките, видели, че на тях няма и следа от бомбандировки. Редакторът им ги обвинил, че са се напили. След години Хътън се преместил в Лондон. Там през 1943г. прочел история за бомбардирането на Хамбург и осъзнал, че той го е видял по-рано.

Живата Барби от бъдещето
Когато някой погледне Валерия Люкянова, му е трудно да повярва, че тя не е уголемен вариант на кукла Барби - с тънката си талия, гладка кожа, голям бюст и руса коса.

Валерия обаче не е Барби. Тя смята, че е нещо много повече. Украинката вярва, че е извънземен пътешественик във времето и задачата е да помогне на хората на Земята да спрат да мислят като консуматори и да се доближат до Бог. Красавицата пуска и свое 20-минутно видео в интернет. Въпреки че публикува и книга по темата, Люкянова всъщност иска да е поп звезда.

За снимка на Христос
Устройство, с помощта на което могат да бъдат наблюдавани събития от миналото и дори да се пътува във времето. Това представлявал хроновизорът. Отец Пелегрино Ернети твърдял, че е един от неговите изобретатели заедно с физика, носител на Нобелова награда, Ернико Ферми и немски ракетен учен Вернер фон Браун. Отецът разказвал как благодарение на устройството наблюдавал Тайната вечеря и разпъването на Христос, като дори показал снимка на Христос на кръста, която била направена с машина. Изобретателите сами унищожили устройството, за да не попадне в грешни ръце.

И извънземните го правят
Майкъл и Стефани твърдят, че са били нападнати от извънземни, които отвлекли дъщеря им две месеца преди да се роди. Според семейството най-лошото обаче е, че това може да се случи на всеки от нас и лесно може да се превърнем в жертви на атака. Наред с всички странни технологии и методи, които извънземните използват, в списъка двамата добавят и пътуване във времето. За да не липсва.

Бъдещето ми Аз е... в мивката
Без да търси тунел за пътуване във времето, Хакан Нордквист го открил, докато поправял мивката си. Когато минал през него, от 2006 г. се озовал в 2042 г. Там го чакало бъдещото му Аз. 72-годишният Хакан знаел неща, които неговият по-млад вариант не бил споделял на никого. За да съхрани момента, пътешественикът решил да си направи снимка на телефона, която да използва и като доказателство.

До Марс с Барак Обама
Адвокатът от Сиатъл Андрю Басяго е убеден, че като дете е бил част от таен проект на американското правителство за пътуване във времето. Проектът се казвал “Пегас”, а целта му естествено била да защитава и пази Земята. Като част от екипа на хрононавтите Андрю трябвало да посети и Марс, за да установи териториален суверенитет над планетата, както и да проучи местния климат.

Колкото и интересни дотук да са твърденията на адвоката, най-добрата част от тях е, че с него бил не кой да е, а самият Барак Обама, който по това време бил на 19 години. Президентът на САЩ се подвизавал под името Бари Соетеро.

Участниците в мисията успели да преминат през портал във времето, като следвали указания, намерени в апартамента на Никола Тесла след смъртта му. От Белия дом официално отрекоха Обама да е ходил на Марс.