Лечителят Нуди скочи от деветия етаж

Крими

21-10-2014, 14:17

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

63-годишният мъж сложи край на живота си рано тази сутрин

Известният във Варна лечител и ясновидец Нуди Хасан се е самоубил рано тази сутрин, научи varnautre.bg. 63-годишният мъж скочил от 9-ия етаж на ул. "Георги Сава Раковски", където живее, потвърдиха от полицията. В началото на същата улица е и кабинетът му, в който той приемаше пациенти вече над 15 гони. Нуди Хасан беше особено популярен през 90-те години, когато преглеждаше в хотел "Сана" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Пациенти от цялата страна се редяха на опашки пред кабинета му, а някои чакаха с дни да бъдат приети.

По-късно "клиниката" на Нуди Хасан беше затворена заради липса на лиценз от Министерство на здравеопазването. Така той започна да преглежда в малко помещение зад сградата на Общината.

Определена такса за сеансите нямаше. Всеки трябваше да остави, "колкото сам реши" - най-често 2 или 30 лв. Според самия Нуди той успешно лекува рак до трети стадий, простата, невроза, мигрена, дископатия, жлъчка, бъбреци, черен дроб, панкриас, стерилитет, сърце, щитовидна жлеза, язва на стомаха, туберколоза. Според него "клетката майка" спи във всеки от нас и се събужда и предизвиква рак, когато я предизвикаме с действията и мислите си. Всеки от сеансите започваше с диагностика, по време на която лечителят сам назоваваше проблемите на пациента, без да се докосва до него. При желание от негова страна споделяше и някои неща за бъдещето му, както и затова какво предстои на близките му. След това започваше и самото лечение. Нуди връзваше очите на пациента с бяла лента и започваше да нарежда молитви на турски език с ръка на човека срещу него. Това продължаваше 2-3 минути. Според самия Нуди връзването на очите се налагало, за да не се изплаши болният от лицето на лечителя, което придобивало страшно изражение в състояние на транс - по време на молитвите. След сеанса пациентите бяха съветвани да отидат на църква и да вземат светена вода, с която да напръскат дома си. Най-често посетителите на Нуди го описват като спокоен и благ човек, който в никакъв случай не натрапва собствената си религия, а по-скоро уповава влечението си на върховна божествена сила, независеща от вероизповеданието на болния.

Нуди Хасан горещо вярваше, че дарбата му е от Бог. Разказваше, че я е придобил след удар от ток в банята в дома си в кв. "Възраждане" през 80-те години, когато още работел в девненски завод. Иначе бил силно вярващ от малък - дядо му бил ходжа. След като разбрал за дарбата си, започнал да чете много медицинска литература, за да насочва правилно енергията си, с която разполага. Така, с годините периодично увеличаваше броя на диагнозите, с които е готов да се справи.

Винаги по време на сеансите присъстваше и съпругата му Фатима, която стоеше от другата страна на завесата, разделяща малкото подблоково помещение на две части. Пред "кабинета", на който нямаше никаква реклама или дори табелка, винаги беше колелото на Нуди, с което той неизменно се движеше из града.

Днес сутринта той станал както винаги в 6 ч., избръснал се и се приготвил за закуска. След това, в 6,25 ч. изведнъж притичал през стаята и полетял от 9-ия етаж.