Реформаторите ще участват само в дясноцентристка коалиция

Новините

22-10-2014, 16:45

Снимка:

reformatorskiblok.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Партията на Корман Исмаилов ще се изяснява с Патриотичния фронт

Реформаторският блок ще участва само в дясноцентристка коалиция за управление и е против широка коалиция, стана ясно след заседание на парламентарната група на блока днес. Реформаторите са одобрили Патриотичния фронт за възможен партньор в десен кабинет. "За нас Патриотичният фронт като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант", каза Найден Зеленогорски от Движение "България на гражданите", цитиран от БТА.

Реформаторите нямат проблем АБВ да подкрепя определени политики и позиции. "Но за нас, ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка", беше категоричен Зеленогорски.

Председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов подчерта, че в момента текат преговори, на които ще бъдат поставени всички теми на масата. РБ има открити позиции, има чувствителност по определени теми, тези теми ще бъдат изговорени на масата на преговорите, изтъкна той. Ще положим максимални усилия да получим гаранции, съответно и ние да дадем съответните гаранции, така че да се постигне едно стабилно проевропейско, проевроатлантическо мнозинство, категоричен е Исмаилов.По отношение на чувствителността на формацията му към патриотите, той поясни, че тя ще бъде обект на разговорите.НПСД ще има двустранни и тристранни разговори с ПФ, ако евентуално те ще бъдат част от бъдеща коалиция. Корман Исмаилов се надява тези разговори да приключат до края на тази седмица. Той ще има условия към ПФ, като очаква условията на патриотите.На заседанието си Реформаторите са обсъдили и правилника на групата си. Възможностите за ръководството и са две – шефът на групата да е само един или да има съпредседатели.