Борисов: Всички лидери на партии да участват в правителството

Новините

27-10-2014, 06:40

Снимка:

"24 часа"

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Обмисля вариант и да не състави правителство

Аз съм готов да подпиша с всички партии споделена програма. Тя няма абсолютно никаква правна, морална или каквато и да е стойност, а с нея се решават проблеми. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след продължилата повече от час и половина среща с Михаил Миков. разговорът се проведе на неутралуен терен - в Народното събрание.

Не се ли сподели отговорността, по-добре всички лидери на партии да останем в парламента и да излъчим някой като Орешераски, каза още Борисов.

Заковаваме дата, например 1 юли, за да имаме време 2 в 1 да направим изборите – парламентарни и кметски, за да не харчим пари и дотогава имаме нулево време и не се занимаваме с политическо говорене”, намекна Борисов, че обмисля вариант, да не съставя правителство.заяви Борисов.

Уверение, че БСП ще е достатъчно отговорна и конструктивна, когато се обсъждат тежките проблеми на страната, даде Миков.

Той повтори тезата на Борисов, че по тези проблеми всички партии-малки и големи трябва да подхождат отговорно.

Високо оценявам споделените позиции по розлични въпроси, свързани с банковата система, енергетиката и държавния бюджет. Уговорихме се, че за в бъдеще ще продължим да обсъждаме проблемите", заяви Миков.